Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oranžové hřiště Nadace ČEZ

 

nadace-cez.jpg

 

 

 

V roce 2020 obec obdržela Nadační příspěvek ve výši 80 000 Kč na vybudování rodinného hřiště. Za podpory Nadace ČEZ se tak mohlo začít s budováním hřiště na jaře 2020. Kvůli pandemické situaci ale práce nemohly pokračovat, protože jsme většinu prací chtěli udělat brigádně. Realizace se proto protáhla až do léta 2021.

 

 

Pozemek na hřiště nám daroval pan Jan Rudý. Ještě jednou mu touto cestou děkujeme.

 

 

Z pozemku se musela odstranit suť, bylo nutné kolem tarasu postavit zeď a odsekat část hadcové skály. Hrubé úpravy terénu a odvoz suti byl proveden službami. Ruční výkopové práce trvaly déle, protože pod povrchem byly kamenné základy původního domu. Při výběru hracích prvků byly zohledněny připomínky občanů a byl upraven výběr i umístění hracích prvků. Na úpravě terénu i při stavbě zdi, oplocení a montáži hracích prvků se podíleli brigádně občané, hasiči i zastupitelé. Odpracovali značné množství brigádních hodin, za které jim patří velké díky. Soudržnosti a ochoty pomáhat si velmi vážíme. Děkujeme za dar vahadlové houpačky jednomu z podnikatelů, kteří se podíleli na terénních pracích. 

 

Děkujeme Nadaci ČEZ, že tuto naši akci podpořila finančně částkou 80 tis. Kč. Bez tohoto příspěvku bychom hřiště nemohli vybudovat, této podpory se velmi vážíme. Náklady na hřiště dosáhly 121 tis. Kč. Plánujeme ještě na hřišti umístit menší hrací prvky a provést dokončovací práce. Takže náklady ještě mírně vzrostou.

 

 

Slavnostní otevření hřiště bude současně se soutěžemi hasičů 28.8.2021, pokud to umožní hygienická opatření. 

FOTOGALERIE ZDE

 

Pozemek před úpravami:

 

puvodni-stav-pozemku.jpg

 

Vybudované hřiště:

dokoncene-oploceni-a-montaz.jpg