Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Konverze dokumentu z listinné podoby do elektronické

 

Kde požádat: na pracovišti Czech POINTu na OÚ Přeskače

Obdržíte: Vámi předložený dokument je naskenován do formátu PDF. K dokumentu je připojena ověřovací doložka, podpis a časové razítko. Konvertovaný dokument můžete obdržet na CD/DVD, je Vám předáno také potvrzení o předání výstupu. Další možností je uložení zkonvertovaného dokumentu do úschovy. V tomto případě občan obdrží potvrzení o výstupu. Potvrzení obsahuje 2 čísla, která použijete v aplikaci internetové úschovny https://www.czechpoint.cz/uschovna pro získání vašeho dokumentu. V případě, že občan zvolí uložení do úschovny, stáhne si doma vytvoření PDFdokument včetně ověřovací doložky, podpisu a časového razítka.

Za jak dlouho: na počkání

Kdo může žádat: kdokoliv

Co musíte předložit: listinu, kterou chcete zkonvertovat. Konvertovat nelze zejména takové listiny, které obsahují některé speciální bezpečnostní prvky (pečetě, apostily ..) a takové, které svým charakterem konverzi znemožňují (ceniny, losy, akcie, směnky, občanský průkaz, řidičský průkaz, cestovní pas...)

Poplatek: dle rozsahu dokumentu – 30 Kč za jednu stranu A4

 

Pro konverzi z elektronické do listinné podoby platí obdobné podmínky: poplatek za jednu stranu A4 30 Kč. Dokumnet, který chcete z el. podoby do písemné zkonvertovat, musí mít platný elektronický podpis.