Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zajištění statiky a výměna střechy - dokončená akce

V listopadu 2018 byla dokončena akce "Zajištění statiky a výměna střechy" na bývalé hospodářské budově "Adámkova stodola" v blízkosti kostela a obecního úřadu. Cílem akce bylo zabránit dalšímu chátrání této budovy. Kvůli špatné střešní krytině byly velmi poškozeny tesařské konstrukce střechy. V průběhu prací po sundání krytiny se ukázalo, že poškození vazby i posun stěn je větší, než se očekávalo. Nová pozednice tak musela být odzdola podepřena přistavením dalších opěrných sloupků u stěn. Některé trámy musely být více vyztuženy železem. 

Budova sousedí s druhou bývalou hospodářskou budovou, která je zejména v létě využívána k různým společenským akcím. Byli bychom rádi, kdyby se nám v budoucnu podařilo získat prostředky k dalším přestavbám a vybavení těchto budov.

Budova je po realizaci akce dobře staticky zajištěna, má opravené krovy a vyměněnou krytinu. Celá akce stála přes půl milionu korun. Velké poděkovaní patří Jihomoravskému kraji, bez kterého bychom záchranu budovy nemohli provést. Jihomoravský kraj nám přispěl částkou 250 000 Kč. 

 

logo-jmk.jpg

 

 

pb050136.jpg

pb200145.jpg

pc100173.jpg